Contact Us

If you still have questions or prefer to get help directly from an agent, please submit a request.
We’ll get back to you as soon as possible.

Please fill out the contact form below and we will reply as soon as possible.

  • Kontakt support
  • Ofte stilte spørsmål
Norwegian
US English (US)
NO Norwegian
  • Home
  • Drift og vedlikehold
  • Brannbok

Hvordan bruke Brannboka

Brannboka er der du samler all brannrelatert informasjon om dine bygninger. Den består av 5 forhåndsdefinerte kapitler, i tillegg til at du kan opprette dine egne hvor du kan legge inn den informasjonen du trenger.

Written by Helene Standal

Updated at May 5th, 2025

Contact Us

If you still have questions or prefer to get help directly from an agent, please submit a request.
We’ll get back to you as soon as possible.

Please fill out the contact form below and we will reply as soon as possible.

  • Administrasjon
    Generelt oppsett Importmaler Brukere og tilganger Eiendomsstruktur
  • Drift og vedlikehold
    Arbeidsordre og rutiner Annet Innstillinger Brannbok Sjekklister MittBygg Tiltaksplaner
  • Utleie kommune
    Oppsett Leieforhold, leieobjekt og leietakere Økonomi Nøkkeladministrasjon
  • Utleie privat
    Oppsett Leieforhold, leieobjekt og leietaker Økonomi Nøkkeladministrasjon
  • Renhold
    Oppsett og innstillinger Renholdsappen Kalkulasjon Rapportering og kontroll
  • LAFT-appen
  • LAFT Lite
    Administrasjon Drift og vedlikehold
  • Kurskalender
  • Videoer
+ Vis flere

Ønsker du å gi brannvesenet tilgang til brannboka? Opprett en bruker med brukerrollen «Gjesterolle». Da har de tilgang til å se brannboka, Dokumentarkivet og Internkontrollen i IK-Bygg (Dersom dere abonnerer på IK-Bygg).

 

Kapitlene i Brannboka:

Generelle opplysninger

Her ser du den informasjonen som er lagt inn på selve bygget da det ble opprettet. Du har snarvei til å redigere dette via knappen øverst til høyre på siden.

 
Om brannsikkerhet

Her fyller du inn informasjon om bygget knyttet til brannsikkerhet. Her ligger det standardfelter for utfylling, som du både kan fylle ut herfra, samt via Oversikts-siden. På oversikts-siden finner du en tabell med alle bygg, og kan plotte inn brannrelatert informasjon på mange bygg om gangen. Dersom du ønsker å legge inn informasjon om brannsikkerhet på mange bygg samtidig, så kan du gå til siden for masseredigering av brannboka. Den finner du under Brannbok > Oversikt. Her er det en tabell hvor du enkelt kan redigere direkte i hvert felt. Det du fyller inn her vil automatisk stå i brannboka til bygget.

 
Rutiner og kontroll

Her legger du inn alle rutiner på bygget knyttet til brannsikkerhet. På samme måte som for rutiner oppretter du ulike kategorier du ønsker å gruppere brannrutinene dine i, og oppretter så rutiner innenfor hver kategori. Alle kategorier er globale, det vil si at de vil gjelder for alle bygninger.

For å lage en ny rutine, klikker du på menyen til høyre på kategorien du ønsker at den skal ligge i. Klikk på «Legg til rutine». Dersom du abonnerer på IK-Bygg har du også muligheten til å klikke på «legg til rutine fra IK-Bygg».

Når du har klikket på «Legg til rutine» så følger du samme fremgangsmåte for opprettelse som for en arbeidsordre.
Når du skal behandle en rutine fra brannboka kan du enten gjøre det herfra, eller fra appen.

 
Sjekklister for brannkontroll

Her ser du en oversikt over alle sjekklister som er levert på en rutine tilknyttet brannboka.

 
Dokumenter

Her vises «Brannbok»-mappen i dokumentarkivet for det valgte bygget. Du kan både laste opp og ned dokumenter herfra. Se hvordan du bruker dokumentarkivet.

TIPS! Her kan du laste ned en foreslått mappestruktur i en zip-fil, som du kan bruke i dokumentarkivet > Brannbok:
LAST NED GRATIS

 

Når du har lastet ned filen går du til Brannbok > Dokumenter (kapittel 5 i brannboka). Høyreklikk på den grønne mappen “Brannbok” > Last opp zip-fil. Velg zip-fil i filopplasteren, og huk av på “Pakk ut her” og “Filen skal være tilgjengelig for alle bygg”. Klikk på Last opp, og oppdater siden en gang når den er ferdig. Da får du følgende mappestruktur, og du kan selv velge om du vil slette noen mapper, endre navn på dem o.l.:

 

 

 

Opprett egne kapitler

Du kan velge mellom å opprette standardkapitler (både kapittelet og innholdet vil vises på alle bygg) eller bygningsspesifikke kapitler.

Standardkapitler er fine å bruke til å legge inn f.eks. instrukser, oversikt over rutiner eller annet som alle skal kunne se og ha tilgang til, mens bygningsspesifikke kapitler er der hvor dere kan lage innhold som tilpasses hvert enkelt bygg. Se bilder under for eksempler.

For å opprette et nytt kapittel klikker du +tegnet for ønsket kapitteltype. Da åpnes automatisk ditt nye kapittel, og klikker du inni kapittelet (i overskriften “Nytt kapittel”) kan du gi kapittelet et navn, og begynne å skrive eller lime inn tekst. Du kan også opprette delkapitler ved å bruke knappen øverst i høyre hjørne «Nytt delkapittel» (OBS: Lagre hovedkapittelet før du oppretter et delkapittel). Et kapittel kan ha flere delkapitler. Du kan endre rekkefølgen på kapitler ved å klikke og dra i menyen til venstre.

 

Kopiere kapitler

Administrator kan kopiere kapitler. Dette er nyttig dersom dere ønsker å ha et standard oppsett på alle bygg, men at innholdet i kapitlene kan være forskjellig.

For å kopiere høyreklikker du på kapittelet. Merk at kapittelet vil være tilgjengelig på alle bygg, og at selve innholdet blir bygningsspesifikt og kan redigeres. Varsel om dette vises også før du utfører handlingen.

NB! Det er kun admin som kan opprette og slette egendefinerte kapitler.

 

veiledning bruksanvisning

Var denne artikkelen nyttig?

Ja
Nei
Gi tilbakemelding om denne artikkelen

Related Articles

  • Hvordan bruke dokumentarkivet
  • Samhandling mellom moduler
  • Avvikshåndtering

Jernbanetorget 4B,
0154 Oslo
Org. nummer: 990 452 458
Om oss
Kontakt oss
Personvern

© LAFT Software 2010 - 2024
Expand