Hur man skapar och tilldelar zoner
Table of Contents
Skapa zoner
I LAFT kan du skapa städzoner som kan grupperas i flera rum. En zon kan inte sträcka sig över våningar eller byggnader, och är utformad för en specifik våning. Du kan skapa så många zoner du vill, och ha flera zoner per våning om du vill.
För att skapa zoner, gå till städmodulen > Inställningar > Byggnadsinställningar. Här måste du först välja vilken byggnad och våning du vill skapa en zon för.

Sedan klickar du på "Ny våningszon". Här har du möjlighet att välja ett namn i en ruta ovan. Du kan ge zonen valfritt namn (t.ex. "Floy A") och klicka på spara. Du kommer att kunna se alla dina zoner som tillhör den valda våningen i rullgardinsmenyn för våningszoner, där du också kan redigera och ta bort dem.
Nu har vi skapat zonen. För att lägga till rum i zonen måste du klicka på rumslistan. Här ser du en kolumn som heter zon. När du klickar på den enskilda cellen i rumslistan har du möjlighet att lägga till den zon du just skapat för våningen som rummet ligger på. Om du har flera zoner för våningen ser du dem alla här. Du kan också ändra eller ta bort rummet från zonen senare genom att avmarkera fältet och klicka på den blå spara-knappen.

Tilldelning av zoner
I LAFT kan du tilldela enskilda rum till en städare, men för att spara tid vid tilldelningen kan du även tilldela hela zoner. I verkligheten tilldelar du då x antal rum, men det görs i en tilldelning (en zon). För att göra detta måste zonerna skapas i förväg, som beskrivs ovan.
Klicka på Inställningar > Städtilldelning. Växla sedan från "Visa rum per byggnad" till "Visa våningszoner per byggnad" i tabellen.

Här ser du alla zoner i den valda byggnaden. Du tilldelar zoner på samma sätt som när du tilldelar ett enskilt rum. Du markerar den lilla rutan till höger om tabellen för den zon du vill tilldela. Sedan måste du skrolla till botten av sidan för att skapa ett schema för städaren/tilldelningen.
Här måste du välja en städare och anpassa vilka dagar städaren är tillgänglig. Ange ett startdatum för när uppdraget ska vara giltigt från och eventuellt ett slutdatum. Om du inte anger ett slutdatum kommer uppdraget att vara löpande tills det raderas manuellt. Kom ihåg att trycka på "Tilldela" för att det ska sparas.