Överföra ärenden från en användare till en annan
Table of Contents
Överför alla ärenden från en användare till en annan
Endast administratören har åtkomst att överföra ärenden från en användare till en annan.
Detta är en bra funktion vid långtidsfrånvaro, när folk slutar etc. Du väljer om ärenden som användaren är utfärdare för, ärenden som användaren är utförare för, eller båda, ska överföras.
För att göra detta måste du redigera användaren du överför ärenden från och rulla nedåt på sidan tills du kommer till Arbetsordrar.

Observera att detta måste göras i två operationer; du måste överföra både alla ärenden som användaren utför och utfärdar på, separat.
Endast ärenden som är aktiva (status ny, tilldelad och pågående) överförs till den nya användaren. Slutförda och/eller avvisade uppgifter kommer att finnas kvar hos den användare som ska inaktiveras för historikändamål. Det betyder att du kommer att kunna inaktivera användare som endast har slutförda och/eller avvisade uppgifter som tilldelats dem.
Tips! För att verifiera att ärenden har överförts, gå till Drift och underhåll > Arbetsordrar > Översikt > Avancerat filter.
Välj den användare du har överfört ärenden från i fältet Tilldelad till. Om alla ärenden har överförts kommer användaren inte längre att visas här (endast uppgifter med statusen Slutförd och/eller Avvisad).

Överför valda ärenden från en användare till en annan (eller flera)
Endast administratören har åtkomst att överföra ärenden från en användare till en annan.
Endast ärenden som är aktiva (status ny, tilldelad och pågående) överförs till den/de nya användaren/användarna. Slutförda och/eller avvisade uppgifter finns kvar hos den ursprungliga användaren för historikändamål.
Om du vill överföra utvalda ärenden (inte nödvändigtvis alla) är detta en bra funktion. Gå till DV-modulen > Uppgifter > Överför uppgifter: 
Du kan använda filtret till vänster för att hitta den utförare vars uppgifter ska tas bort (i det här fallet Crista Cremin): 
Detta visar en tabell som visar alla uppgifter som tilldelats den här personen, och du kan filtrera efter uppgiftstyp (rutin eller arbetsorder), vilket objekt uppgiften/uppgifterna finns på och valfri kategori (för rutiner): 
När vi filtrerar som i exemplet ovan visas 1 uppgift. Markera uppgiften, välj ny(a) utförare i filtret för detta och klicka slutligen på knappen ”Överför”: 
Du kommer då att se en valideringsruta där du måste bekräfta antalet ärenden du vill överföra: 
Tips! För att kontrollera att ärenden har överförts, gå till Drift och underhåll > Arbetsordrar > Översikt > Filter på kolumnen "Uppdateringsdatum". Då visas de ärenden som senast har uppdaterats överst: 