Arkivera arbetsordrar/rutiner
Om du har en arbetsorder/rutin som du vill ta bort, till exempel testdata, kan du göra detta med användarrollen "Administratör".
En arbetsorder har 5 statusar:
- Nytt: En arbetsorder som saknar en tilldelad utförare eller deadline.
- Tilldelad: En arbetsuppgift som är tilldelad en utförare och har en deadline.
- Pågående: En arbetsorder som är markerad som pågående av den person som är tilldelad den.
- Slutförd: Arbetsordern är slutförd.
- Avvisad/Avvisad: Någon har avvisat arbetsordern eftersom den inte ska utföras.
OBS! Endast användare med administratörsrollen kan arkivera uppgifter.
- I Drift och underhåll går du till Uppgifter > Översikt. Du kan använda "Avancerad sökning" för att filtrera efter de uppgifter du vill arkivera.
- Om du vill arkivera en enskild arbetsorder/rutin kan du klicka på de tre raderna till höger och "Arkiv":
- Om du vill arkivera många uppgifter samtidigt markerar du rutan bredvid dessa tre rader och skrollar sedan ner till botten av sidan och hittar knappen "Arkiv" i det nedre högra hörnet.
- Alla arkiverade arbetsordrar/rutiner finns i en separat flik högst upp på sidan, längst till höger i flikraden.
Härifrån kan du även återställa arbetsordrar och rutiner om du har gjort ett misstag. Observera att du då måste omtilldela uppgiften. Om du inte kommer ihåg vem som tilldelades uppgiften när den arkiverades ser du detta i ändringsloggen för uppgiften.